Over het nationaal theaterweekend

Theater is dichterbij dan je denkt!

Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost €10,-* en daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken in het theater. Daarmee is het Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen.

Het Theaterweekend vond voor het eerst plaats in 2016, en was direct vanaf deze eerste editie een groot succes. Het doel van het weekend is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en hen te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn.Sinds de start van het weekend groeit niet alleen het aantal bezoekers (afgelopen editie trok 135.000 bezoekers), ook het aantal deelnemende theaters blijft groeien.

Over de initiatiefnemers

Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds. Albert Verlinde van het Nationaal Theater Fonds: “Het is bijzonder om te zien dat niet alleen de reguliere theaterbezoekers dit weekend naar hun theater komen, maar zeker ook mensen die bijna nooit in het theater komen nu toch een kijkje komen nemen bij een voorstelling, een workshop of een andere activiteit. Dit is precies wat we wilden bereiken met het theaterweekend.” Myra Groenink van het Prins Bernard Cultuurfonds: “De groei toont aan dat het initiatief door het publiek wordt toegejuicht. Het is een prachtig moment om de podiumkunsten in de schijnwerpers te zetten.”

Blijf op de hoogte

Wil je elk jaar op de hoogte blijven van het Nationaal Theaterweekend? Meld je dan hier aan. * Jouw gegevens worden enkel gebruikt voor het versturen van informatie over het Nationaal Theaterweekend. Je hebt altijd de mogelijkheid om je weer af te melden.
  • 5
    edities
  • Meer dan 500.000
    bezoekers